miércoles, 24 de noviembre de 2010

Albóndigas caseras

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Vivan las albóndigas. Sabemos que es un plato típico pero es de estos que saben distinto en cada lugar, así que ésta es nuestra versión. Al son de The xx.




Ingredientes (para 4 personas)
  • 500gr de carne picada
  • 1 zanahoria
  • 1 cebolla
  • 2 dientes de ajo
  • 2 patatas grandes
  • 100gr de guisantes
  • 1 hoja de laurel
  • vino blanco
  • 3/4 litro de caldo de pollo
  • aceite de oliva
  • sal
  • pimienta
  • harina
Elaboración

Pelar y lavar las verduras (excepto los guisantes, CLARO) (a menos que sean frescos). Picar los dientes de ajo y la cebolla. En una cazuela, dorar el ajo, introducir la cebolla y pocharla a fuego lento. Mientras tanto, salpimentar la carne picada y hacer albóndigas del tamaño que se desee. Enharinar las albóndigas y freírlas en una sartén.


Cuando estén doradas, introducir las albóndigas en la cazuela con la cebolla pochada. Añadir un chorro de vino blanco, y dejar hervir hasta que se evapore el alcohol. Poner la hoja de laurel en la cazuela y agregar el caldo de pollo.
Cortar las patatas en trozos grandes desiguales e introducirlas en la cazuela. Salpimentar y dejar cocer.
A media cocción de la patata, cortar en dados pequeños la zanahoria e incorporarlos a la cazuela.
Una vez cocida la patata, añadir los guisantes.
Dejar cocer hasta que la elaboración espese lo deseado.


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Homemade meatballs

Yay for meatballs. Meatballs are pretty popular everywhere, but this is the Spanish version, or rather, our Spanish version. This is the kind of dish that tastes different in each place, so we wanted to show you our own recipe. While listening to The xx.

Ingredients

  • 500gr minced meat
  • 1 carrot
  • 1 onion
  • 2 garlic cloves
  • 2 big potatoes
  • 100 gr peas
  • 1 bay leaf
  • white wine
  • 3/4 l. chicken stock
  • olive oil
  • salt
  • pepper
  • flour
Method

Peel and wash the vegetables (except the peas, obviously). Chop the garlic cloves and the onion. In a sauce pan with olive oil, brown the garlic, add the onions and poach. Meanwhile, season the minced meat and make meatballs. Coat them with flour and fry them in a frying pan with a generous amount of oil.
When the meatballs are brown, introduce them in the sauce pan with the onion and garlic. Add a splash of wine and let it boil until the alcohol evaporates. Add the bay leaf and the chicken stock.
Cut the potatoes into big uneven pieces and add them to the sauce pan. Season and let it cook. Halfway through the cooking, dice the carrot and add to the sauce pan. Once the potato is ready, add the peas.
Let it cook until the dish thickens as you wish.

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